Produkt dodany do koszyka


Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka
Blog Sklepsegafredo

„Mała czarna” – mała waga? Odchudzające właściwości kawy

Światowy Dzień Walki z Otyłością co roku przywołuje coraz powszechniejszy problem zbyt dużej wagi. Jak wynika z badań Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, aż 46% kobiet i 63% mężczyzn boryka się z nadwagą. Przy tak alarmujących wynikach, szukamy każdej możliwej broni w walce z kilogramami. Czy kawa jest jedną z nich?

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Kawowy Savoir Vivre

O sposobach przygotowania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Dzięki temu włoska „mała czarna” doczekała się wielu odmian. Jednak jedna rzecz pozostaje niezmienna - zasady jej podawania.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Jak przygotować kawę

Espresso, kawa po turecku a może amerykańska? Istnieje kilka technik parzenia małej czarnej, jednak sposób, w jaki to zrobimy w dużej mierze decyduje o jej smaku, mocy i wpływie na organizm. Aby mieć pewność, że kawa spełni nasze oczekiwania, warto dowiedzieć się, jakie efekty dają różne metody jej przygotowania.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Czy wiesz co pijesz? Poradnik świadomego kawosza

Ogromna rozpiętość cen - za opakowanie możemy zapłacić od kilku do kilkudziesięciu złotych. Wybór jest również imponujący, a ceny kuszą i zachęcają do eksperymentowania. Co to znaczy, że kawa jest dobrej jakości i czy warto zapłacić za nią więcej?

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

AKADEMIA ESPRESSO CZĘŚC 5: Gdy pasja spotyka się z profesjonalizmem

Picie kawy wiąże się z przyjemnością i sensualnością. Aromat i smak, charakterystyczne dla tego napoju, pobudzają nasze zmysły i wzmacniają temperament. Reguła „5M” przygotowana przez Segafredo Zanetti jest rytualną drogą do przyrządzenia espresso w perfekcyjnym stylu.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

AKADEMIA ESPRESSO CZĘŚĆ 4: Lekcja smaku i stylu

Kawa espresso może być ucztą dla zmysłów – pod warunkiem, że zostanie odpowiednio przygotowana. Zasada „5M” przygotowana przez Segafredo to przewodnik po świecie włoskiego espresso. Wierzymy, że parzenie kawy jest kunsztem, którego można się nauczyć.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

AKADEMIA ESPRESSO CZĘŚĆ 3: Tam, gdzie spotyka się technika i kultura picia kawy

Ekspres do kawy to trzeci w kolejności czynnik, który ma znaczący wpływ na przyrządzenie wyśmienitej kawy. W Akademii Espresso przyszedł czas, na zapoznanie się z tajemnicą tego urządzenia i jego rolą w całym procesie parzenia ”małej czarnej”.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

AKADEMIA ESPRESSO CZĘŚĆ 2: Od ziaren do zmielonej kawy

Umiejętne i prawidłowe parzenie espresso to dziedzictwo charakterystyczne dla włoskiej kultury. Zgodnie z nim, idealną kawę otrzymamy wyłącznie z dobrej jakości mieszanek Arabiki i Robusty, których ziarna zostaną odpowiednio zmielone. Niezbędny ku temu będzie dobry młynek, który stał się tematem drugiej lekcji Akademii Espresso, bazującej na zasadach „5M”.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

AKADEMIA ESPRESSO CZĘŚĆ 1: Z prawdziwej pasji rodzi się prawdziwa kawa

Umiejętne parzenie kawy jest kunsztem, którego można się nauczyć. Nie trzeba być wybitnym znawcą tematu czy najlepszym baristą – wystarczy poznać zasady poruszania się po świecie włoskiego espresso, dzięki którym każda kolejna przygotowana przez nas „mała czarna” będzie zachwycała finezją smaku, stanowiąc ucztę dla zmysłów.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Newsletter
i jako pierwszy ciesz się z naszych promocji!

Kontakt

Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
Ul. Partyzantów 7
32 - 700 Bochnia

tel.: +48 14 615 41 00
e-mail: info@sklepsegafredo.pl

NIP: 8681746560
Regon: 852630900

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.