Koszyk
Twój koszyk:
0 Ulubione Kontakt

Biuro obsługi Klienta

Pn. - Pt od.8.30 do 16.30

+48 784 000 900
Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Blog Sklepsegafredo

Kawa z certyfikatem – czym jest RFA i dlaczego warto szukać kawy z takim oznaczeniem?

Poświęcamy wiele czasu na wybór kawy o ulubionym stopniu wypalenia czy zmielenia. Jest jednak jeszcze jedna cecha tego produktu, na którą z całą pewnością warto zwrócić uwagę. Mowa oczywiście o ekologiczności kawy, którą potwierdzają różnego rodzaju certyfikaty. W niniejszym artykule skupimy się na certyfikacie RFA. Czy opatrzone nim kawy można określić mianem organicznych?

Więcej »

Data publikacji: 1.12.2021

Sprawdź historię ziaren, czyli transparentność dzięki technologii

Więcej »

Data publikacji: 19.11.2021

Jak znaleźć kawę, która Ci smakuje?

Pijąc kawę, z pewnością zauważasz, że napój ten nie zawsze smakuje tak samo. Różnice odnajdujesz w aromacie, konsystencji oraz mocy poszczególnych produktów.

Więcej »

Data publikacji: 10.11.2021

Aromatyczna kawa gdziekolwiek jesteś? Teraz zaparzysz ją sam

Więcej »

Data publikacji: 3.11.2021

Kawa w domu jak w kawiarni – odkryj porady baristy

Wyjątkowy zapach świeżo mielonej kawy, unoszący się już od progu Twojej ulubionej kawiarni, zdradza najwyższą jakość serwowanych w niej napojów. To one poprawiają Twój nastrój każdego dnia i dodają energii nawet w deszczowy dzień. Kawa w kawiarni to przyjemność warta celebrowania. Jeśli zastanawiasz się, czy samodzielnie jesteś w stanie przygotować w domu kawę smakującą tak samo dobrze, skorzystaj z kilku wskazówek, które przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie. Jako miłośnik kawy możesz być jej znawcą, który świadomie i z przyjemnością nie tylko pije aromatyczne espresso, ale przygotowuje i serwuje kawę swoim bliskim tak, aby smakowała ona jak najlepiej.

Więcej »

Data publikacji: 23.09.2021

Tagi: Klub Segafredo, Porady Segafredo

Kawa w kapsułkach biodegradowalnych - pomóż środowisku

Ekspresy na kapsułki są coraz popularniejsze. Z pewnością doceniasz zalety szybkiego przygotowania doskonałego espresso nawet w porannym zamieszaniu. Ten niezwykły zapach, unoszący się w Twojej kuchni, intensywny smak i idealna konsystencja… Kawa zamknięta w niewielkich kapsułkach zachowuje swoje właściwości dzięki szczelnemu opakowaniu. Perfekcyjnie dobrana ilość kawy pozwala codziennie cieszyć się idealnym napojem o zróżnicowanym, zależnie od wybranego gatunku, posmaku i mocy. Kapsułki w tradycyjnym wydaniu są wykonane z aluminium. O ile nie szkodzi to naszemu zdrowiu, o tyle dla środowiska nie jest już tak łaskawe. Kapsułki biodegradowalne stały się odpowiedzią na eko trend i potrzebę zadbania o naszą planetę.

Więcej »

Data publikacji: 15.09.2021

Tagi: Porady Segafredo, Segafredo dla gastronomii

Kawowy Savoir Vivre, jak pić kawę?

 O sposobach przygotowania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Dzięki temu włoska „mała czarna” doczekała się wielu odmian. Jednak jedna rzecz pozostaje niezmienna - zasady jej podawania.

Więcej »

Data publikacji: 28.07.2020

Gdzie pić kawę w wakacje? Wakacyjna kawa

Choć kawa będąca źródłem pobudzenia, dla wielu jest nieodłącznym elementem każdego poranka w pracy, stanowi również doskonałe uzupełnienie chwil relaksu. Leniwy ranek lub spokojne popołudnie w towarzystwie filiżanki ulubionego, aromatycznego naparu to synonim prawdziwego wypoczynku. Gdzie zatem wypić najlepszą wakacyjną kawę?

Więcej »

Mrożona herbata na upały, herbata o smaku lata

Mrożona herbata jest dobrym sposobem na letnie upały. Nawadnia i gasi pragnienie dużo skuteczniej niż słodkie napoje gazowane. Wybrane mieszanki owocowe i ziołowe pozbawione są typowej dla tradycyjnej herbaty goryczki i mogą być bez przeszkód spożywane także przez dzieci. Są odpowiednie również dla kobiet w ciąży.

Więcej »

Data publikacji: 16.06.2020

Tagi: Herbaty Brodies, Ice Tea, Klub Segafredo, Przepisy na napoje, Smaki lata

Dlaczego wybrać sklep Segafredo?

Segafredo Zanetti to wywodzący się ze słonecznej Italii światowy lider w produkcji kawy i jedyna firma kontrolująca cały proces jej produkcji – począwszy od uprawy surowca na własnych plantacjach, selekcji najlepszych ziaren, wypalaniu i dobieraniu mieszanek kawy, po espresso w filiżance.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2020

Wpływ kawy na odchudzanie, pomocna kofeina

Światowy Dzień Walki z Otyłością co roku przywołuje coraz powszechniejszy problem zbyt dużej wagi. Jak wynika z badań Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, aż 46% kobiet i 63% mężczyzn boryka się z nadwagą. Przy tak alarmujących wynikach, szukamy każdej możliwej broni w walce z kilogramami. Czy kawa jest jedną z nich?

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Z prawdziwej pasji rodzi się prawdziwa kawa - Akademia Espresso 1

Umiejętne parzenie kawy jest kunsztem, którego można się nauczyć. Nie trzeba być wybitnym znawcą tematu czy najlepszym baristą – wystarczy poznać zasady poruszania się po świecie włoskiego espresso, dzięki którym każda kolejna przygotowana przez nas „mała czarna” będzie zachwycała finezją smaku, stanowiąc ucztę dla zmysłów.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Metody parzenia kaw, style parzenia

Espresso, kawa po turecku a może amerykańska? Istnieje kilka technik parzenia małej czarnej, jednak sposób, w jaki to zrobimy w dużej mierze decyduje o jej smaku, mocy i wpływie na organizm. Aby mieć pewność, że kawa spełni nasze oczekiwania, warto dowiedzieć się, jakie efekty dają różne metody jej przygotowania.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Jak wybrać kawę? Gatunki i pochodzenie kawy

Ogromna rozpiętość cen - za opakowanie możemy zapłacić od kilku do kilkudziesięciu złotych. Wybór jest również imponujący, a ceny kuszą i zachęcają do eksperymentowania. Co to znaczy, że kawa jest dobrej jakości i czy warto zapłacić za nią więcej?

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Praktyka robienia espresso - Akademia Espresso 5

Picie kawy wiąże się z przyjemnością i sensualnością. Aromat i smak, charakterystyczne dla tego napoju, pobudzają nasze zmysły i wzmacniają temperament. Reguła „5M” przygotowana przez Segafredo Zanetti jest rytualną drogą do przyrządzenia espresso w perfekcyjnym stylu.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Technika profesjonalnego baristy - Akademia Espresso 4

Kawa espresso może być ucztą dla zmysłów – pod warunkiem, że zostanie odpowiednio przygotowana. Zasada „5M” przygotowana przez Segafredo to przewodnik po świecie włoskiego espresso. Wierzymy, że parzenie kawy jest kunsztem, którego można się nauczyć.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Technika i kultura picia kawy - Akademia Espresso 3

Ekspres do kawy to trzeci w kolejności czynnik, który ma znaczący wpływ na przyrządzenie wyśmienitej kawy. W Akademii Espresso przyszedł czas, na zapoznanie się z tajemnicą tego urządzenia i jego rolą w całym procesie parzenia ”małej czarnej”.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

Od ziaren do zmielonej kawy - Akademia Espresso 2

Umiejętne i prawidłowe parzenie espresso to dziedzictwo charakterystyczne dla włoskiej kultury. Zgodnie z nim, idealną kawę otrzymamy wyłącznie z dobrej jakości mieszanek Arabiki i Robusty, których ziarna zostaną odpowiednio zmielone. Niezbędny ku temu będzie dobry młynek, który stał się tematem drugiej lekcji Akademii Espresso, bazującej na zasadach „5M”.

Więcej »

Data publikacji: 14.05.2014

  • Strona:
  • 1
Obsługa Klienta Pn. – Pt. od 8:30 do 16:30
+48 784 000 900
Dane firmy

Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
Ul. Partyzantów 7
32 - 700 Bochnia
NIP: 8681746560
Regon: 852630900
KRS: 0000127098

Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.