Kapsułki Massimo 10szt. x 5,1g
Kompostowalne, kompatybilne z Nespresso®

Producent: Segafredo Zanetti
- InPost Paczkomaty 24/7 16.00 zł brutto
- Kurier UPS 18.00 zł brutto
- Kurier Pocztex 16.00 zł brutto
- Odbiór w Punkcie Pocztex 14.00 zł brutto
Wysokiej jakości, wyselekcjonowane ziarna nadają mieszance intensywny, zrównoważony smak z nutami kakao i mandarynki
Intensywność: 9
Sposób palenia: Średnio palona
Kapsułki są kompatybilne ze wszystkimi ekspresami kompatybilnymi z oryginalnymi kapsułkami Nespresso® z wyłączeniem ekspresów Nespresso® z linii Vertuo.
10szt. x 5,1g
Kapsułki posiadają certyfikat OK Compost.
Nie każde opakowanie biodegradowalne jest kompostowalne, ale wszystkie kompostowalne są biodegradowalne.
Co to oznacza, że kapsułki są kompostowalne?
Materiały takie jak biodegradowalne polimery nie szkodzą naszej planecie, ponieważ ulegają depolimeryzacji w procesie kompostowania, poprzez naturalnie występujące działanie mikroorganizmów w określonym czasie.
Procesy biologiczne podczas kompostowania wytwarzają CO2, wodę, związki nieorganiczne i biomasę bez pozostałości zanieczyszczeń i innych toksycznych substancji.
Wyprodukowano w Portugalii z ziaren pochodzących spoza UE
Kawa palona mielona w jednoporcjowej kapsułce. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych.
Dystrybucja:
Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
ul. Partyzantów 7
32-700 Bochnia
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Aroma:
To nie tylko zapach kawy, lecz także jej smak i odczucie sensoryczne podczas picia
- 5
- Body:
Najprościej rzecz ujmując, body kawy to jej konsystencja. Kawa o wysokim body ma dużą gęstość, którą odczuwamy podczas jej picia. 1 – niskie body 5 - wysokie body
- 4
- Intensywność:
Zależy od konsystencji body, bogactwa smaku, a przede wszystkim od siły aromatu. Na przykład espresso jest intensywne, gdy ma gęste body, bogaty smak i aromat. 1 – niska intensywność 5 – wysoka intensywność
- 4
- Stopień palenia:
Kawy palone ciemno charakteryzują się zwykle orzechowo-czekoladowymi nutami, podczas gdy palone jaśniej posiadają profil kwiatowo-owocowy.
- Medium