Rzemieślniczo wypalana kawa specialty dedykowana do alternatywnych metod parzenia, którą przygotowujemy na indywidualne zamówienia.
Czym jest kawa specialty?
Pierwszy raz sformułowania „kawa speciality” użyła w 1974 roku Erna Knutsen, by opisać ziarna kawy o najlepszym smaku, które wytwarza się w specjalnym mikroklimacie. W procesie jej powstawania, na wszystkich etapach przywiązuje się wagę do tego, by była jak najlepsza, a nie, by było jej jak najwięcej. Jej smak i aromat są zdecydowanie bogatsze i pełniejsze od walorów smakowych tradycyjnych kaw.
Charakter naszej kawy
Kawa o wyrazistej rześkiej i soczystej kwasowości, przyjemny smak kwaśnych owoców, Krótki słodko karmelowy posmak. Idealna propozycja dla osób ceniących sobie orzeźwiającą kwasowość w kawie.
Kawa palona ziarnista
Opakowanie 250 g
Data palenia: 26.11.2020
Należy spożyć przed: 12 miesięcy od daty palenia.
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu (nie w lodówce).
Produkowana w Polsce z ziaren pochodzących spoza UE przez:
Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
ul. Partyzantów 7
32-700 Bochnia
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- InPost Paczkomat® 24/7 13.90 zł brutto
- Kurier InPost 15.90 zł brutto
- Kurier UPS 17.90 zł brutto
- ORLEN Paczka 11.50 zł brutto
- Kurier Pocztex 12.90 zł brutto
- Odbiór w Punkcie Pocztex 9.90 zł brutto
- Aroma:
To nie tylko zapach kawy, lecz także jej smak i odczucie sensoryczne podczas picia
- 3
- Body:
Najprościej rzecz ujmując, body kawy to jej konsystencja. Kawa o wysokim body ma dużą gęstość, którą odczuwamy podczas jej picia. 1 – niskie body 5 - wysokie body
- 2
- Intensywność:
Zależy od konsystencji body, bogactwa smaku, a przede wszystkim od siły aromatu. Na przykład espresso jest intensywne, gdy ma gęste body, bogaty smak i aromat. 1 – niska intensywność 5 – wysoka intensywność
- 3
- Stopień palenia:
Kawy palone ciemno charakteryzują się zwykle orzechowo-czekoladowymi nutami, podczas gdy palone jaśniej posiadają profil kwiatowo-owocowy.
- Light