Segafredo Le Origini Peru 200 g
Producent: Segafredo Zanetti
- ORLEN Paczka 8.99 zł brutto
- InPost Paczkomat® 24/7 13.90 zł brutto
- Kurier InPost 15.90 zł brutto
- Kurier UPS 17.90 zł brutto
- Kurier Pocztex 12.90 zł brutto
- Odbiór w Punkcie Pocztex 9.90 zł brutto
Le Origini Peru to bogata w smaku i aksamitna kawa. Mikroklimat, charakteryzujący peruwiański płaskowyż, jest idealny do uprawy kawy, bogato i intensywnie pobudzającej zmysły z prestiżową nutą czekolady wzbogacanej smakiem karmelu. Wyraźny, aksamitny i dojrzały bukiet oddaje jej delikatny, aromatyczny smak.
Kawa posiada certyfikaty BIO oraz Rainforest Alliance.
Charakter naszej kawy
Kawa należy do grupy tzw. "single origin", to oznacza, że nazwa wskazuje na miejsce pochodzenia ziaren użytych do jej produkcji. To, że ziarna pochodzą z danego rejonu świata ma wpływ na bukiet smakowy danej mieszanki.
Odczuwanie aromatu i smaku kawy jest zależne od sposobu jej przygotowania oraz od indywidualnych odczuć konsumenta.
Kawa palona mielona organiczna
masa netto 200 g
Najlepiej spożyć przed końcem: data znajduje się na spodzie opakowania.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i czystym miejscu z dala od promieni słonecznych.
Po otwarciu umieścić w szczelnym opakowaniu.
IT-BIO-007
Rolnictwo spoza UE
Dystrybucja
Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
ul. Partyzantów 7
32-700 Bochnia
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Aroma:
To nie tylko zapach kawy, lecz także jej smak i odczucie sensoryczne podczas picia
- 3
- Body:
Najprościej rzecz ujmując, body kawy to jej konsystencja. Kawa o wysokim body ma dużą gęstość, którą odczuwamy podczas jej picia. 1 – niskie body 5 - wysokie body
- 3
- Intensywność:
Zależy od konsystencji body, bogactwa smaku, a przede wszystkim od siły aromatu. Na przykład espresso jest intensywne, gdy ma gęste body, bogaty smak i aromat. 1 – niska intensywność 5 – wysoka intensywność
- 4
- Stopień palenia:
Kawy palone ciemno charakteryzują się zwykle orzechowo-czekoladowymi nutami, podczas gdy palone jaśniej posiadają profil kwiatowo-owocowy.
- Medium