Produkt dodany do koszyka


Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka

Puszka do przechowywania kawy 1 szt

Cena: 11.90 zł

Ilość:
Kup teraz
Transport:
  • Kurier UPS 14.50 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 9.90 zł brutto
  • Poczta Polska paczka 11.90 zł brutto
  • Poczta Polska - odbiór w punkcie: Żabka, Orlen, Ruch. 9.90 zł brutto
Opis:

Elegancka, ozdobna puszka na kawę z logo Segafredo jest idealnym rozwiązaniem na przechowywanie kawy ziarnistej lub też sposobem na zapakowanie dwóch kaw 250 g oraz zapewnienie im długotrwałej świeżości.

Wymiar puszki:

Wysokość: 16 cm

Długość: 10,5 cm

Głębokość: 10,5 cm

 

Stan produktu: nowy

Kod producenta: 406.015.002

Produkt dostępny również w zestawach
Taniej o 11.70 zł 131.70 zł Cena: 120.00 zł

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:

Treść opinii:

Podpis:

Wszystkie pola są wymagane

Gdzie pić kawę… podczas wakacji?

Choć kawa będąca źródłem pobudzenia, dla wielu jest nieodłącznym elementem każdego poranka w pracy, stanowi również doskonałe uzupełnienie chwil relaksu. Leniwy ranek lub spokojne popołudnie w towarzystwie filiżanki ulubionego, aromatycznego naparu to synonim prawdziwego wypoczynku. Gdzie zatem wypić najlepszą wakacyjną kawę?

 

Podczas urlopu poszukujemy odmiany od codziennego życia, nie tylko zmieniając miejsce pobytu, ale również degustując nowe potrawy i poznając nowe smaki dań i napojów. Podobnie jest z kawą, która towarzyszy nam zarówno podczas śniadania w hotelu czy pensjonacie, w plażowej kawiarni, podczas poobiedniego deseru w restauracji czy na popołudniowym spacerze po promenadzie. W każdym z tych miejsce może zaproponować nam innego rodzaju ofertę kawową – zarówno pod kątem liczby pozycji, jak też jakości kawy i sposobu jej przygotowania. Oto, czego najczęściej możemy spodziewać się po wakacyjnej gastronomii.

 

W hotelowej restauracji

Witając dzień w hotelowej restauracji śniadaniowej, zazwyczaj liczyć możemy na pobudzającą kawę z ekspresu przelewowego. Coraz częściej pojawiają się również automaty, które zapewniają szybką i sprawną samoobsługę, nawet przy dużej liczbie gości. W obu przypadkach, o jakości serwowanych napojów decyduje przede wszystkim wykorzystywana mieszanka. Ponieważ wśród ulubionych porannych kaw Polaków zdecydowanie przeważają wersje mleczne, szefowie gastronomii powinni pamiętać, by serwowane mieszanki dobrze komponowały się z mlekiem. - Jednocześnie jednak muszą być to ziarna o sporej zawartości kofeiny, bowiem najczęstsze skargi hotelowych gości dotyczą właśnie niedostatecznej „mocy” kawy – mówi Joanna Sobyra z firmy Segafredo Zanetti Poland. – Aby ich zadowolić, najlepiej wybierać mieszanki na bazie Arabiki, ale z domieszką bardziej intensywnej Robusty, która zapewni nie tylko bardziej wyrazisty smak, ale i wyższą zawartość pobudzającej substancji – dodaje ekspert.

 

Na promenadzie

W miejscowościach turystycznych wybór między ofertami bardzo licznych kawiarni bywa trudny. Przyjemne patio i przytulna atmosfera w lokalu to jedno, jednak równie dużą uwagę powinniśmy przywiązywać do serwowanych tam specjałów. W przypadku kawy kryteriów oceny jest kilka. Przede wszystkim warto wybierać te lokale, które współpracują z renomowanymi producentami. Logo uznanej marki to jeden z elementów świadczących o tym, że właściciele dbają o jakość.  - W tego typu lokalach znaleźć można nie tylko standardowe, całoroczne pozycje, ale również sezonowe napoje takie jak sorbet kawowy, kawy i herbaty mrożone czy napary sporządzone na bazie mieszanek kaw organicznych – mówi ekspert Segafredo Zanetti Poland. Kolejną bardzo istotną kwestią, na którą warto zwrócić uwagę w nowym miejscu, to czystość sprzętu i wiedza baristy. Dbałość o należyty stan poszczególnych elementów ekspresu to podstawa, bez której nawet najlepsze ziarna nie będą smakowały dobrze. – Czystość ekspresu i akcesoriów oraz profesjonalizm baristy możemy sprawdzić, podczas krótkiej rozmowy z obsługą. Wystarczy kilka pytań, o to z jakiej mieszanki zostanie przygotowany nasz napój, jaki jest stopień palenia ziaren itp. - radzi Joanna Sobyra. Bardzo ważne jest także mielenie ziaren tuż przed parzeniem. Korzystanie z kaw mielonych to jednoznaczny sygnał, że poziom baristyczny lokalu pozostawia jeszcze wiele do życzenia.

 

Wedle własnych upodobań

Tym wielbicielom kawy, którzy jadą na urlop z zamiarem samodzielnego szykowania przynajmniej niektórych posiłków, polecamy zabranie ze sobą ulubionej mieszanki, której smakiem będą mogli cieszyć się przy niespiesznym śniadaniu na tarasie pensjonatu czy podczas popołudniowego relaksu na leżaku. Warto zabrać ze sobą również niewielką kafetierę, dzięki której bez wizyty w kawiarni, nawet „na końcu świata” będziemy mogli cieszyć się aromatem doskonałej, prawdziwie włoskiej kawy.

 

Najczęściej kupowane z tym produktem
Newsletter
i jako pierwszy ciesz się z naszych promocji!

Kontakt

Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
Ul. Partyzantów 7
32 - 700 Bochnia

tel.: +48 14 615 41 00
e-mail: info@sklepsegafredo.pl

NIP: 8681746560
Regon: 852630900

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.