Kawę Espresso Casa wyróżnia intensywny bukiet smakowy, powstały w wyniku wydłużonego procesu palenia, który likwiduje kwasowość, jednocześnie podkreślając nutę goryczki.
Skład mieszanki powoduje, że w filiżance tworzy się charakterystyczna dla włoskiego espresso kremowa pianka. Stworzona specjalnie po to, aby odtworzyć w domu zapach i konsystencję intensywnie pobudzającego espresso przyrządzanego w kawiarni.
Sposób przygotowania
Przeznaczona do parzenia w ekspresach ciśnieniowych kolbowych, do parzenia tradycyjnego lub w kafetierce.
Charakter naszej kawy
Kawy ziarniste Segafredo to idealny wybór dla wymagających miłośników kawy i tych o wyrafinowanym guście.
Dane sensoryczne
Aromat: 4/5
Body: 5/5
Intensywność: 5/5
Sposób palenia: Średni
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych.
Po otwarciu umieścić w szczelnym opakowaniu.
Kawa palona ziarnista
masa netto 500 g
Wyprodukowano w Polsce z ziaren pochodzących spoza UE przez:
Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
ul. Partyzantów 7
32-700 Bochnia
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- InPost Paczkomat® 24/7 13.90 zł brutto
- Kurier InPost 15.90 zł brutto
- Kurier UPS 17.90 zł brutto
- ORLEN Paczka 11.50 zł brutto
- Kurier Pocztex 12.90 zł brutto
- Odbiór w Punkcie Pocztex 9.90 zł brutto
- Aroma:
To nie tylko zapach kawy, lecz także jej smak i odczucie sensoryczne podczas picia
- 4
- Body:
Najprościej rzecz ujmując, body kawy to jej konsystencja. Kawa o wysokim body ma dużą gęstość, którą odczuwamy podczas jej picia. 1 – niskie body 5 - wysokie body
- 5
- Intensywność:
Zależy od konsystencji body, bogactwa smaku, a przede wszystkim od siły aromatu. Na przykład espresso jest intensywne, gdy ma gęste body, bogaty smak i aromat. 1 – niska intensywność 5 – wysoka intensywność
- 5
- Stopień palenia:
Kawy palone ciemno charakteryzują się zwykle orzechowo-czekoladowymi nutami, podczas gdy palone jaśniej posiadają profil kwiatowo-owocowy.
- Medium