Zestaw kapsułek 4x Le Origini Peru
Kompostowalne BIO 100% Arabica, kompatybilne z Nespresso®
W ZESTAWIE TANIEJ

Producent: Segafredo Zanetti
- InPost Paczkomaty 24/7 16.00 zł brutto
- Kurier UPS 18.00 zł brutto
- Kurier Pocztex 16.00 zł brutto
- Odbiór w Punkcie Pocztex 14.00 zł brutto
Zestaw 4 x Le Origini Peru
Kapsułki są kompatybilne ze wszystkimi ekspresami kompatybilnymi z oryginalnymi kapsułkami Nespresso® z wyłączeniem ekspresów Nespresso® z linii Vertuo.
W mikroklimacie peruwiańskich wyżyn powstaje 100% Arabika, organiczna, bogata w karmelowe oraz czekoladowe aromaty.
Kawa palona mielona organiczna w jednoporcjowej kapsułce. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Produkt BIO.
Mieszanka jest w 100% ekologiczna, co potwierdza certyfikat BIO. Oznacza to, że w uprawie nie stosowano chemicznych środków ochrony roślin, sztucznych nawozów, pestycydów i związków zawierających dużą ilość azotu.
Posiada certyfikat RFA (Rainforest Alliance)
Kawa Segafredo powstaje z wyselekcjonowanych ziaren Arabiki, w oparciu o autentyczne, włoskie receptury.
Nasze produkty łączą w sobie najwyższą jakość, włoską tradycję, ale i nowe rozwiązania, których nieustannie poszukujemy w oparciu o znajomość świata kawy i wiedzę o potrzebach nowoczesnego konsumenta.
Kawa posiada międzynarodowy certyfikat Rainforest Alliance (RFA) przyznawany wyłącznie tym produktom, które są uprawiane i produkowane w sposób przyjazny środowisku. Certyfikat potwierdza, że produkt powstał w sposób nieszkodliwy dla lokalnego ekosystemu, a osoby zatrudnione do jego produkcji otrzymały godziwe wynagrodzenie.
Każda z oferowanych przez nas kaw cechuje się wyrazistym, unikalnym smakiem i intensywnym aromatem.
PT-BIO-09
Rolnictwo spoza UE
Intensywność: 9
Sposób palenia: Jasno palona
Zestaw: 4 x 10szt. x 5,1g
Kapsułki posiadają certyfikat OK Compost.
Nie każde opakowanie biodegradowalne jest kompostowalne, ale wszystkie kompostowalne są biodegradowalne.
Co to oznacza, że kapsułki są kompostowalne?
Materiały takie jak biodegradowalne polimery nie szkodzą naszej planecie, ponieważ ulegają depolimeryzacji w procesie kompostowania, poprzez naturalnie występujące działanie mikroorganizmów w określonym czasie.
Procesy biologiczne podczas kompostowania wytwarzają CO2, wodę, związki nieorganiczne i biomasę bez pozostałości zanieczyszczeń i innych toksycznych substancji.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych.
Dystrybucja:
Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
ul. Partyzantów 7
32-700 Bochnia
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Aroma:
To nie tylko zapach kawy, lecz także jej smak i odczucie sensoryczne podczas picia
- 4
- Body:
Najprościej rzecz ujmując, body kawy to jej konsystencja. Kawa o wysokim body ma dużą gęstość, którą odczuwamy podczas jej picia. 1 – niskie body 5 - wysokie body
- 3
- Intensywność:
Zależy od konsystencji body, bogactwa smaku, a przede wszystkim od siły aromatu. Na przykład espresso jest intensywne, gdy ma gęste body, bogaty smak i aromat. 1 – niska intensywność 5 – wysoka intensywność
- 3
- Stopień palenia:
Kawy palone ciemno charakteryzują się zwykle orzechowo-czekoladowymi nutami, podczas gdy palone jaśniej posiadają profil kwiatowo-owocowy.
- Light