Segafredo Espresso Casa 1kg
kawa ziarnista
BESTSELLER
Producent: Segafredo Zanetti
Kawa ziarnista Segafredo Espresso Casa o średnim stopniu palenia, zachwycająca przyjemnym, czekoladowo-orzechowym smakiem. Idealna do przyrządzania aromatycznych kaw czarnych i mlecznych.
Kawa ziarnista Segafredo Espresso Casa 1 kg
Kawę Espresso Casa wyróżnia intensywny bukiet smakowy, powstały w wyniku wydłużonego procesu palenia, który likwiduje kwasowość, jednocześnie podkreślając nutę goryczki.
Skład mieszanki powoduje, że w filiżance tworzy się charakterystyczna dla włoskiego espresso kremowa pianka. Stworzona specjalnie po to, aby odtworzyć w domu zapach i konsystencję intensywnie pobudzającego espresso przyrządzanego w kawiarni.
Sposób przygotowania
Przeznaczona do parzenia w ekspresach ciśnieniowych kolbowych, do parzenia tradycyjnego lub w kawiarce.
Charakter naszej kawy
Kawy ziarniste Segafredo to idealny wybór dla wymagających miłośników kawy i tych o wyrafinowanym guście.
Informacje dodatkowe
Sposób przechowywania |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu umieścić w szczelnym opakowaniu. |
Rodzaj | Kawa palona ziarnista |
Masa netto | 1000 g |
Dystrybucja |
Wyprodukowano w Polsce z ziaren pochodzących spoza UE przez: |
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- InPost Paczkomat® 24/7 13.90 zł brutto
- Kurier InPost 15.90 zł brutto
- Kurier UPS 17.90 zł brutto
- ORLEN Paczka 11.50 zł brutto
- Kurier Pocztex 12.90 zł brutto
- Odbiór w Punkcie Pocztex 9.90 zł brutto
- Aroma:
To nie tylko zapach kawy, lecz także jej smak i odczucie sensoryczne podczas picia
- 4
- Body:
Najprościej rzecz ujmując, body kawy to jej konsystencja. Kawa o wysokim body ma dużą gęstość, którą odczuwamy podczas jej picia. 1 – niskie body 5 - wysokie body
- 5
- Intensywność:
Zależy od konsystencji body, bogactwa smaku, a przede wszystkim od siły aromatu. Na przykład espresso jest intensywne, gdy ma gęste body, bogaty smak i aromat. 1 – niska intensywność 5 – wysoka intensywność
- 5
- Stopień palenia:
Kawy palone ciemno charakteryzują się zwykle orzechowo-czekoladowymi nutami, podczas gdy palone jaśniej posiadają profil kwiatowo-owocowy.
- Medium